Skip to Main Content

Koç Okulu Kütüphaneleri: TumbleBook Library

tumble

TumbleBook Library Premium Hakkında

TP, kurgu, kurgu olmayan ve yabancı dil başlıklarına sahip TumbleBooks (animasyonlu, konuşan resimli kitaplar), Matematik Öyküleri, Birlikte Okumalar (cümle vurgulamalı ve anlatımlı ancak animasyon içermeyen bölüm kitapları), Videolar, TumbleTV'den oluşan bir koleksiyondur. öğretmenler ve öğrenciler için bir dizi kitap, Tumble Puzzles & Games ve TumbleResources'tan oluşan önceden ayarlanmış oynatma listeleri. TumbleBook'lar, çocuk kitabı yayıncılarından lisansını aldığımız ve TumbleBook formatına dönüştürdüğümüz mevcut resimli kitaplardan oluşturulmuştur.

Mobil Cihazlarda TumbleBook Library

TumbleBook Erişim

ADIM 1  Tıkla ve git bölümünden resme tıkla

ADIM 2  Açılan sayfada Koç Kullanıcı adı ve şifreni girerek oturum aç!

*Koç okulu kullanıcı adı (TC.NO) ve şifresi; KEYS, okul bilgisayarları giriş ile aynıdır. Öğrenciye ait Koç Okulu şifresini bilmiyorsanız; helpdesk@koc.k12.tr adresi ile iletişime geçerek şifreyi öğrenebilirsiniz.

*Dijital kaynaklara sadece kütüphane sayfası üzerinden erişebilirsiniz. 

Navigating the Site (TumbleBook Libray)

Tüm kitaplara, oyunlara ve özelliklere göz atarak siteyi keşfetmek isteyebilirsiniz. Kataloğumuzda kitap açıklamaları, kitap incelemeleri ve yazar/illüstratör/yayıncı bilgileri bulunmaktadır. Bir TumbleBook'u "Çevrimiçi Görüntüle" düğmesine veya kitabın kapağına tıklayarak görüntüleyebilirsiniz. Bir kitaba erişmenin birkaç yolu vardır:

Dizin sayfası tüm TumbleBook'ları listeler. Başlığa (köprü) tıklayın ve doğrudan o TumbleBook'a yönlendirileceksiniz.
 

Açıklamaları okumak ve okuma seviyelerini görüntülemek için herhangi bir bölümdeki koleksiyonda gezinin.
 

Favorilerim:

İstediğiniz zaman kolay erişim için favori başlıklarınızı Favorilerim bölümüne ekleyin. Bu özellik, bireysel bilgisayarlara/cihazlara çerez kaydedilir.

Benim Bulutum:

Bu özellik, öğretmenlerin ikincil hesaplar oluşturmasına ve herhangi bir bilgisayardan erişilebilen özelleştirilmiş çalma listeleri oluşturmasına olanak tanır!

Öne Çıkanlar:

Yağmurlu bir günde ne okuyacağınıza karar vermekte zorlanıyor musunuz? Öğrenciler, öğretmenler, kütüphaneciler ve kendi personelimiz tarafından önerilen kitapları görüntülemek için Öne Çıkanlar'a göz atın!

Arama:

Çevrimiçi aramamız, başlığa, yazara, yayıncıya, dile, anahtar kelimeye ve okuma düzeyine göre arama yapmanızı sağlar.

Otomatik/Manuel Düğme:

TumbleBook'lar otomatik veya manuel modda deneyimlenecek şekilde tasarlanmıştır. Otomatik modda sayfalar kendi kendine çevrilir ve anlatılır; manuel modda okuyucular sayfaları kendi hızlarında çevirir.

Duraklat Düğmesi: Hem öğrenci hem de öğretmen, hikaye tahmini yapmak, resimleri yorumlamak, yeni kelime kelimelerini tartışmak, bir karakterle empati kurmak, eylemlerin olası sonuçlarını tartışmak, problem çözmeyi teşvik etmek için hikayeyi herhangi bir zamanda durdurmak için duraklatma düğmesini kullanabilir. veya tarihi, coğrafi veya başka bakış açıları sağlamak.

Okuma Seviyeleri:

Her başlıkta önerilen okuma seviyeleri vardır: Derece, Lexile ve Hızlandırılmış Okuyucu bilgileri. Aynı seviyedeki diğer kitapları görmek için okuma seviyesine tıklayın.

TumbleQuizz'ler:

Her başlığın beraberinde bir TumbleQuiz vardır: her öğrencinin okuduğunu anlama düzeylerini test etmek için bir kitap okuduktan sonra çevrimiçi olarak girebileceği eğlenceli, çoktan seçmeli bir test. Sesli sınavlar da mevcuttur.

TumbleGames:

TumblePuzzles ve TumbleGames harika eğitim araçlarıdır.

Takla Oynatıcı:

TumblePlayer, öğrencilerin, öğretmenlerin, kütüphanecilerin ve velilerin, birbiri ardına oynatılmak üzere çevrimiçi bir oynatıcıda bir dizi TumbleBook'u önceden yüklemelerine olanak tanır. Kütüphane hikaye zamanı için mükemmel. TumblePlayer, tıpkı bir çevrimiçi müzik çalar gibi çalışır.

Dil öğrenimi:

Dil Öğrenme bölümümüz, İspanyolca ve Fransızca'da büyüyen bir kitap koleksiyonuna sahiptir.

En Español/ en Français'te gezinin:

Sitenin sağ üst köşesindeki açılır menümüz, sitenin tamamını İspanyolca veya Fransızca olarak görüntülemenizi sağlar.